Димитровград

Лого Галаксико

Facebook

Търсене

Дек272011

Коледен бал

Публикувана във Галерии
От Administrator
размер на шрифт намаляване на шрифта увеличение на шрифта Видео Галерия
(11 оценки)

Коледен балВ навечерието на Коледа талантливите деца от денс център "Галаксико" с хореограф Тихомир Митев се потопиха във вълшебната атмосфера на коледните и новогодишни празници. На коледния си бал организиран за най-малките възпитаници на балета, те доказаха, че могат не само здраво да работят, но и да се веселят. В шоу програмата на събитието отлично се включи и младия фокусник Евтим Петров, който спонтанно фокусира вниманието на децата и им създаде приятни емоции.

Галаксико изпрати една изключително успешна година и сега е момента да дадем оценка на нещата, които се случиха през 2011 година.

Още през първия месец на годината - за пореден път хореографът на балета Тихомир Митев спечели три призови места за хореограф на годината в категория танцово шоу. Както и купата за хореограф на годината, присъждана на колектива с най-високи международни постижения за изминалата 2010 година, също така и купата за организатор на събитие към Българска спортна танцова федерация за подготовката и провеждането на фестивала "България танцува".

Това бе един допълнилнителен стимул за работа, която бе оползотворена още на следващия фестивал "България танцува". Танцьорите от "Галаксико" спечелиха най-много индивидуални отличия и купи на фестивала. Те триумфираха с  купите в четири стила /Класически танци, Танцово шоу, Хип-хоп и MTV денс/ и Голямата награда "Купата на кмета".

По време на 13-то издание на Национален Конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрий денс, отново "Галаксико" взе най-големия приз "Гран при" за четвърта поред година. И още много индивидуални награди, както и най-важното на танцьорите напълно заслужено бяха присъдени и 5 държавни стипендии - Ивета Бинева, Златомир Колев, Ивайло Янев, Бояна Иванова и Ива Калицова.

Последва спечелването на рекорден брой квоти за Световния шампионат по танцово шоу на Националния фестивал на камерния танц и танцовото шоу в Хасково. Купите на БСТФ за класически танци и танцово шоу заслужено бяха присъдени на нашите състезатели.

На фестивала по бели денс, ориенталски танци и етно шоу "Източно вълшебство" Хасково 2011 балетен танцов център "Галаксико" отново триумфира. Този път с купите в категориитe "бели денс шоу" и "етно шоу".

След това балета се представи зашеметяващо на световна сцена - Световна и европейска титла на Ивайло Янев, Златомир Колев стана двукратен вицешампион. При дуетите бяха спечелени два бронзови медала в модерн (Жулиена Господинова и Ивайло Янев) и джаз (Ивета Бинева и Ивайло Янев), а още едно бронзово отличие отиде при Ивайло Сапунджиев. Изключителен пробив в Нови Сад, първи в историята на БСТФ и на страната при международни участия по егидата на Световната федерация IDO.

Още едно "Гран при" за цялостно представяне отиде във витрината на Галаксико – купата беше спечелена на Международния конкурсен фестивал на съвременните танцови стилове "Морска фиеста" Приморско 2011.

Голям пробив при най-малките направи Александър Галчев на Световното първенство по танцово шоу в Белград. Отлично се представиха там отново Ивайло Янев и Златомир Колев.

Продължаваме с участието на танцовата олимпиада в Торино, където отново на върха в класика и модерн бе Ивайло Янев, той завърши втори и в танцовото шоу. Александър Галчев стана първи в модерн и бели денс. Георги Каменов грабна Световната титла в бели денс. Малките групи и формациите бяха безаапелационни обраха златните медали във всички стилове.

За голяма радост и тази година нашето участие на "Предколедна фиеста" - Купа България. се увенча с най-големите и авторитетни награди. За първи път в Перник бяха включени и състезателните дисциплини мини продукции и продукции, където при дебюта си Галаксико взе купата на БСТФ за  мини продукция за танца "Вода - българската сила", игран на състезателна сцена за първи път. Купа България за танцово шоу закономерно и напълно заслужено бе присъдена на Галаксико. Към Димитровград пое и купата на кмета на община Перник по хип-хоп.

Една наситена година с емоции и красиви моменти, да не пропуснем и модните превъплъщения на танцуващите манекенки в Албена. Много концерти и прояви, участия в благотворителни кампании.

Тихомир Митев:

Сега е момента да благодаря на всички деца и родители, на димитровградската общественост, на всички фирми, които са ни помагали през тази година:

На първо място благодарим за отношението на г-жа Катя Генева - президент на модна къща "Юнона", за това че ни помага всеотдайно и облича. Благодарности и за подкрепата, която оказва специално към Александър Галчев и Златомир Колев. Благодарим на Неохим, фирмата ни помогна за "България танцува", за двата спектакъла "Легенда за извора на младостта" и в кампанията за набиране на средства за пътуването до Италия.

На Маргарита Димитрова също специално благодарим, затова че винаги е откликвала и помагала, не само през тази година.

Благодарим за подкрепата от страна на община Димитровград, не оставиха тези деца на града без финансова и морална помощ.

Финансово помагаха много и родителите. Благодарим и на екипа на ОП "Детски и младежки център".

Изпращаме годината с усмивки. Тези усмивки са най-голямата награда за мен. Сълзите от щастие с които всеки път ни посрещат родителите. В очите им се чете огромна благодарност към моя труд, към моето отношение към техните деца. Децата им се връщат винаги победители.

И най-важното постоянно през годината вратата на денс центъра отварят много нови деца, които остават запленени от това което аз им давам в тази зала - магнетизъм към изкуството, отношение към красивото, към ценностните неща в живота. Пътувайки извън страната децата привнасят тук Европейските ценности, показват че са достойни българи, добри танцьори на сцената, хора с поведение, с етикет и самочувствие. Много от децата минали през школата на Галаксико, сега са с успешна реализация и в живота, има лекари, юристи, иконимисти и др. Продължават някой да работят в сферата на изкуството, да се занимат с професинален балет - в НАТФИЗ, в балетната академия в Пловдив. Оттук излизат талантливи и можещи хора.

Прочетена 2747 пъти

Приложен видео файл

Балетен Танцов Център Галаксико

Съобщение до всички