Димитровград

Лого Галаксико

Facebook

Търсене

Новини

Юли182017

Галактическите блестят в Турция, завръщат се с нови постижения и емоции

ПДФПечатЕ-мейл
Написано от Admin

В челната тройка на най-добрите по време на състоял се преди дни международен танцов фестивал се наредиха представителите на „Галаксико“. Възпитаниците на ръководения от хореографа Тихомир Митев Общински център за танцово изкуство станаха бронзови медалисти от провелия се в турския град Трабзон форум. Като първенци в надпреварата са триумфирали представителите на Грузия, а техни подгласници са били танцьори от Косово.

Фестивалните дни са се провели в пет различни града на южната ни съседка. По думите на хореографа на „Галаксико“, местните кръстили единадесетте малки димитровградчани „сините ангели“, не само заради характерния отенък на сценичните им костюми. Същевременно титулуваната в различни наши и международни конкурсни изяви Ива Калицова е била провъзгласена за „Мис Фестивал“.

В дните от 7 до 13 юли участие в международния танцов форум са взели представители на 14 държави. Сред тях – Косово, България, Турция, Грузия, Иран, Азербайджан, Босна и Херцеговина.

Юни262017

Златомир Колев се представи успешно на ,,Анастас Петров"

ПДФПечатЕ-мейл
Написано от Admin

Успешно завърши 18-ти конкурс за Млади балетни изпълнители ,,Анастас Петров", който се проведе на 23-25 юни в гр.Добрич. В конкурса бяха допуснати само 40 участници да се явят. Надпреварата е в две възрастови групи - Младша възраст 14-19 години и Старша възраст 20-26 години.

Златомир Колев участва в Старша възраст 20-26 години, в събота премина успешно 1-ви тур с вариации Солор и Пахита от балета ,,Баядерка" и ,,Пахита", с тези две вариации Златомир успя да се класира за 2-рия тур на конкурса, който бе на следващия ден - неделя. Златомир Колев представи на 2-ри тур вариация на Златен бог от балета ,,Баядерка" и съвременен танц ,,Да намериш себе си" по хореография на Тихомир Митев.

Участниците които преминаха успешно 2-та тура с най-високи оценки се класираха на челните места и показаха в гала концерт своите си танцови изпълнения. Златомир Колев получи Грамота за участие във финалния тур на конкурса и бе единственият който бе допуснат до 2-ри тур в Старша възраст.

   
Юни182017

Галаксико с признание за развитието към приноса на танца

ПДФПечатЕ-мейл
Написано от Admin

С множество купи и медали от задграничен международен фестивал се завърнаха възпитаниците на Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико". Освен множество отличия от купи и медали, танцьорите са получили и специални паспорти за участие, в които са вписани всички отличия.

Почетна грамота за подпомагане на танцовото изкуство, организаторите на международния фестивал са изпратили до кмета Иво Димов. Признанието за Димов е и за съдействието му при подобряване на Рекорда за Гинес за най-много танцуващи на едно място.

   
Май102017

Звезден успех на ОЦТИ,,Галаксико"

ПДФПечатЕ-мейл
Написано от Admin

Малките и големите танцьори от ОЦТИ,,Галаксико" и Представителен общински гвардейски отряд с художествен ръководител Тихомир Митев, взеха участие на 9-ти Международен танцов конкурс в столицата на Хърватска, гр.Загреб. Нашите момчета и момичета от Димитровград се представиха със 72 състезателни танцови номера.

Състезанието се проведе на 6-ти и 7-ми май, като имаше изключително много участници в танцовата надпревара - от 27 държави, над 5000 танцьори и малко над 1200 танцови изпълнения. Състезанието се проведе в две зали - малка зала за малките танцьори до 7 години и голяма зала за танцьорите над 8 години.

   
Мар272017

Успешно участие на Гебриел Делчев в Македония Опън 2017

ПДФПечатЕ-мейл
Написано от Admin

Гебриел Делчев от Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико" към община Димитровград, се представи успешно на първото за тази година Международно участие на ОЦТИ,,Галаксико". В съботния ден на 25 март се проведе танцовата надпревара в гр.Скопие - ,,Македония Опън" 2017. Това е 10-то юбилейно издание на танцовия форум в гр.Скопие, Македония.

Гебриел Делчев се представи успешно и достойно със 7 солови изпълнения в състезателните категории:

- Характерни танци;

- Шоу денс;

- Модерен балет;

- Джаз балет;

- Хип-Хоп;

- Мюзикъл;

- Класически балет,

като завоюва с тях и  златните си медали в състезателната възрастова категория до 7 години, в соло мъже.

 

   

Страница 1 от 17

Балетен Танцов Център Галаксико

Съобщение до всички