Димитровград

Лого Галаксико

Facebook

Търсене

Септ052011

Мечта, превърнала се в реалност

ПДФПечатЕ-мейл
Написано от Administrator

Ивелина ДимитроваНай-доброто украшение на живота е сбъднатата мечта, а когато човек работи упорито мечтите неминуемо стават реалност. Тези дни Ивелина Димитрова от "Галаксико" изживя реализирането на една мечта. Тя кандидатства в НАТФИЗ и според изнесените резултати е приета в академията с отличен успех, специалност "Театър на движението".

Щасливата бъдеща студентка написа на стената си във Фейсбук - "is already a STUDENT..." и получи много поздравления. Такива получи на живо днес и в залата за тренировки на "Галаксико", която тя нетърпеливо посети, за да почерпи и сподели своята радост с танцьорите и хореографа на балета Тихомир Митев.

В тази зала момичето идва за първи път преди девет години, създава приятелства и разбира, че притежава талант за танцовото изкуство. Има желанието да го развива и успехите разбира се, не закъсняват. Следват множество участия на Национални и Международни фестивали, където печели много първи места. През 2005 година става шампионка на България в най-конкурентния стил - "Танцово шоу". След още пет години прави пробив и на световно ниво, като се класира 8-ма на Световната купа по танцово шоу в Торино и 9-та на Световното първенство в Хърватска.

Изпита в НАТФИЗ се провежда в три кръга, като във всеки един кръг, кандидатите трябва да показват танц и пластически етюд. Отделно във втория кръг всеки претендент е трябвало да представи стихотворение, монолог и басня.

Ивелина Димитрова получава едни от най-високите оценки. Ключова роля при танците изиграват 9-те години обучение в "Галаксико" и подготовката за кандидатстването, проведена от ръководителя на балета Тихомир Митев.

Конкуренцията е много голяма, явяват се кандидати от балетни училища, гимнастички от балета на Нешка Робева и от други танцови школи. Накрая резултатите карат "Галаксико" за пореден път да се гордее със своята възпитаничка. Новоприетите студенти са 10 (7 момичета и 3 момчета), сред които е и Ивелина Димитрова.

Ивелина Димитрова: Благодарна съм за подкрепата на всички приятели от балета. Заедно се справяхме през годините и се учихме един - друг. Изключително съм благодарна на Тихомир Митев, който ми даде основата, върху която ще имам възможност да натрупам още знания.

Няма да мога да се връщам често, но при всяка възможност ще посещавам залата. Не съм сигурна дали НАТФИЗ ще ми даде повече, отколкото Галаксико, но е време да продължа пътя си и да се развивам.

Балетен Танцов Център Галаксико

Съобщение до всички