Димитровград

Лого Галаксико

Facebook

Търсене

Ное262011

Хореографът на Галаксико - жури в Надиграй ме 2

ПДФПечатЕ-мейл
Написано от Administrator

Тихомир Митев - ГалаксикоДнес в Хасково, а утре в Димитровград ще се проведат кастингите за най-успешното телевизионно танцово фолклорно състезание "Надиграй ме". Тихомир Митев - хореограф на Галаксико ще бъде част от тричленното жури, което ще определи победителят от Димитровград.

Според регламента на шоуто до участие не се допускат професионални танцьори, а само любителски клубове и ансамбли, разучаващи стъпките на българските хора. Съперници в отделните предавания са градове, близки по географско разположение и по фолклорни традиции. Всеки отбор ще представя по две хора по избор с продължителност по 2 минути. Едното хоро задължително трябва да е от региона на танцовия ансамбъл, а другото – от различна етнографска област по преценка на хореографа. Изпълненията на отборите ще се оценяват по десетобалната система от тричленно жури. Победител в кастинга ще бъде онзи отбор, който получи най-голям сбор точки от журито. При равен резултат, журито провежда втори кръг – надиграване с ръченица. Ансамблите победители от Димитровград и Хасково ще участват във финала на живо в студиото на шоуто.

Втория сезон на предаването се излъчва на живо в ефира на БНТ Свят, като този път зрителите ще имат възможност да го гледат и по новия национален канал БНТ2.

Ивайло Янев и Ивета БиневаПаралелно с това Денс център "Галаксико" е поканен да представи собствен репертоар в предаването . Танцьорите ще имат възможността да представят танца "Вода". Освен това специално за случая сме подготвили и премиерен дуетен танц, съобщава Тихомир Митев. Танцът "Утрото в твоите очи" е направен по една много известна българска народна песен и ще бъде изпълнен от Ивайло Янев и Ивета Бинева. Надяваме се този танц ще бъде визитната картичка на балета в областа на българския фолклор, коментира хореографът. - Това е едно предизвикателство за нас, а и от телевизията са много заинтригувани.

Продължавава да тече и подготовката за купа "България", която ще бъде на 10-11 декември в Перник. Балета ще се яви в две дисциплини - танцово шоу и хип-хоп. Ще участват 40 деца, с приблизително 40 танца. Включват се и най-малките танцьори. Само за хип-хоп се готвят 18 солисти на възраст до 8 години. Очертава се страхотен празник за публиката в град Перник и за самите деца.

Галаксико подготвя своя репертоар и за коледния концерт на ОП "Детски и младежки център", който е насрочен за 21 декември и ще състои на сцената на Общински театър "Апостол Карамитев" Димитровград.

Денс център "Галаксико" ще изпрати изключително успешната 2011 година с традиционен коледен бал.

Балетен Танцов Център Галаксико

Съобщение до всички