Димитровград

Facebook

Търсене

Юли042011

Summertime and Go Go Lady

Публикувана във Видео
От Administrator
размер на шрифт намаляване на шрифта увеличение на шрифта
(14 оценки)

SummertimeДжордж Гершуин е един от любимите ми композитори, казва хореографът на балета Тихомир Митев. Преди повече от 25 години съм танцувал на "Рапсодия в синьо" и на оригиналния вариант на арията "Лятно време". Музиката към танца е една невероятна кавър-версия на Сам Кук. Идеята да направя дует по "Summertime" винаги е била атрактивна и предизвикателна за мен и сега преди Световното по джаз дойде времето за тази реализация.

Тихомир Митев постъпва много смело като включва 14-годишен танцьор, вкарвайки го в голямата битка във възрастова категория над 16 години. Трудът и безспорният талант на Ивайло Янев и Ивета Бинева оправдават този риск и с блестящо изпълнение те печелят бронзов медал в Нови Сад.

Двамата имат много добра симбиоза помежду си като партньори, допълва хореографът. Това впечатли съдиите, които съвсем заслужено им дадоха висока оценка. Танцът е направен изключително младежки, забавен и привлекателен за гледане. Пресъздава една лятна авантюра.

Другият танц включен във видео материала е на малката група - момичета над 16 години. Музиката е от саундтрака на филма "Бурлеска", песента е на Кристина Агилера. Филм, който даде нова насока в този стил "Бурлеска", един от най-новите атрактивни стилове. Не случайно ще се организира и световно състезание в тази категория танци. Това е вариететно шоу, изпълнявано от танцьорите на Бродуей през 50-те и 60-те години на миналия век. Считали са го за модерния джаз на времето си, авангарден, леко еротичен и еретичен за онова време. Провокативна хореография и оригинална визия на костюмите съчетава този танц. Момичетата се справиха блестящо, коментира Тихомир Митев.

Прочетена 2972 пъти

Сродни статии (по етикет)

Балетен Танцов Център Галаксико

Съобщение до всички