Димитровград

Facebook

Търсене

Окт102016

България танцува 2016

Публикувана във Видео
От Admin
размер на шрифт намаляване на шрифта увеличение на шрифта
(2 оценки)

11-ти Национален фестивал ,,България танцува" - 2016 година ще се проведе в спортна зала ,,Младост" в гр. Димитровград на 18,19 и 20 ноември.
Фестивалът стартира за първи път през 2005 година по идея на ръководителят на Денс център ,,Галаксико" - Тихомир Митев. Началото на състезанието е поставено с 300 танцьори от цялата страна, през годините се увеличава броят на състезателите и така до днес вече те са над 1000 танцьори от цялата страна.
Благодарение на подкрепата на Община Димитровград, танцовият конкурс е без такса за участие вече дълги години и това ще продължава и за напред. Организатори на конкурса са екипа на ОП ,,Детски и младежки център" - Димитровград.
Чрез многочленно компететно жури всяка година се присъждат престижни награди на участниците в танцовия конкурс. Най-голямата награда е купата на Община Димитровград, която се връчва от кмета на Община Димитровград на колектива, който е с най-големия рейтинг в конкурсната програма. Наградите в танцовата надпревара са медали, дипломи, купи и специални награди от спонсори и подкрепящи фестивала фирми.
Връчват се също така и купи по стилове на колективите с най-висок рейтинг в съответните стилове - Класически балет, Характерни танци и Съвременни танци.
Тази година ще бъде 4-тата година в която ще се връчва наградата - ,,Национална стипендия" за състезателите в категория сола от 8 до 12 клас. Наградата получават танцьорите които са класирани на челните 1-во, 2-ро и 3-то място в категорията. Наградата се предоставя от Министерството на културата, която е оценила фестивала за доказан и стойностен за участниците през годините и за това е одобрен фестивала за тази престижна награда.
Очакваме всички желаещи, които искат да се включат  в конкурса!
От тук можете да изтеглите регламента за ,,България танцува" - 2016 :

Прочетена 1978 пъти

Балетен Танцов Център Галаксико

Съобщение до всички